Dolfijnen


Wie zijn de dolfijnen?

De dolfijnen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, zij vormen de jongste leden van de Marco Polo Alkmaar. Anders dan de rest van de groep draaien de dolfijnen in de Speeltuin in Koedijk. Iedere zaterdagochtend komen de dolfijnen naar de speeltuin toe, waar de staf een programma voor ze heeft gemaakt. Omdat wij een waterscoutinggroep zijn, spelen wij veel op en rond het water. In de zomer maken de dolfijnen dan ook veel gebruik van de kano’s die zij bij de speeltuin hebben liggen. Vandaar dat het van belang is, dat alle dolfijnen kunnen zwemmen en hun zwemdiploma A bezitten.

 

Opkomsten

De opkomsten van de Dolfijnen zijn op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

 

Op kamp met de dolfijnen

Ieder voor- en najaar slapen de dolfijnen een nachtje bij het Alkmaardermeer. Het wachtschip en de lelievletten zijn hier dan vanuit Alkmaar naartoe gebracht. De dolfijnen gaan tijdens dit weekend onder begeleiding van hun stafleden zeilen op het Alkmaardermeer.

In de zomervakantie gaan de dolfijnen wat verder en langer van huis. Voor het zomerkamp wordt het varend materieel door de stam en wilde vaart naar een locatie aan een groot Nederland water gebracht. Op deze locatie slapen de dolfijnen 5 nachten. Het zomerkamp staat ieder jaar in het teken van een ander thema. Alle spellen tijdens het kamp staan in het teken van dit thema.

Wil je een keer komen kijken bij de dolfijnen? Neem contact op met de dolfijnenstaf via het contactformulier.

 

Dolfijnen kanoen in Koedijk
De Dolfijnen aan het kanoën in Koedijk