DSW weekend verslag


Ook dit jaar (2015) deden de zeeverkenners en watergidsen van de Marco Polo weer mee aan de Districts Scoutingwedstrijd van regio Noorderkwartier. In alle vroegte verzamelden de zeeverkenners en watergidsen bij de loods. Om 8:00 uur vertrokken ze met z’n allen naar het Naaldenveld in Bentveld. Daar aangekomen werden de auto’s uitgeladen en de ouders die voor het vervoer zorgden hartelijk bedankt. De scouts brachten al hun spullen met karren naar het kampeerveld, waar ze hun tenten op zetten. De kritische jury deelde overal puntjes voor uit: staat de tent goed, is er niets kapot, is de tent netjes van binnen etc.

Vanaf 10:00 uur konden de teams zich aanmelden en laten zien dat zij de spullen voor de hike bij zich hadden. Helaas misten de groepjes hun EHBO-trommel toen nog. Deze stonden nog in de auto van Frank, maar die was nog bij de loods om de vletten te water te laten. Gelukkig heeft niemand zich bezeerd voordat de trommels afgeleverd waren.

Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW
Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW

Om 11:00 uur werd er gezamenlijk geopend en lieten alle 20 teams hun yell horen, passen bij het thema “Expeditie Ghana”. Daarna vertrokken de groepjes om de beurt het terrein om te starten aan de hike. Door alle kaartleestechnieken goed toe te passen, konden de teams 6 posten bereiken waar zij verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Natuurlijk konden ook hier weer punten worden verdiend. Na de hike had iedereen tijd om even bij te komen en voorbereidingen te treffen voor het avondeten.

De twee verkennerteams en twee gidsenteams hadden allemaal een eigen vuurbak om te koken op houtvuur. Een echte Ghanese maaltijd moest er bereid worden; met voor-, hoofd- en nagerecht. De jury was zeer te spreken over het eten van de Marco Polo; erg belangrijk voor de punten!

Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW
Het kampvuur tijdens DSW.

Na alle kookspullen goed te hebben afgewassen, was er tijd om uit te rusten en de dag na te bespreken of een spelletje te spelen. Om 21:30 uur werd iedereen weer verzameld. Samen liepen we naar de kampvuurkuil om te luisteren naar een spannend verhaal en samen liedjes te zingen. Daarna was het tijd om in bed te gaan liggen en uiteindelijk ook te slapen (toch?).

Op zondag werd om 10:00 uur gestart met het ochtendspel. Ieder groepje moest 12 posten bezoeken en daar proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Onze vier teams hebben erg hun best gedaan en haalden dan ook veel punten binnen. Ze lieten zien goed te kunnen hockeyen met pionierspalen, heel snel een reclamespotje te kunnen maken om geld in te zamelen voor olifanten in Ghana, veel verschillende knopen kennen, kunnen communiceren door vlaggen te gebruiken, goede moppen te kunnen vertellen en natuurlijk goed zijn in het spelen met water!

Na de lunch werd de groep in tweeën gedeeld en lieten de teams hun themapresentatie zien in de vorm van een toneelstukje. Het toneelstuk moest aansluiten om het thema Expeditie Ghana, vandaar dat er veel stropers, olifanten, plantagehouders, cacaobonen en leeuwen voorbij kwamen.

Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW
Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW

Na het afbreken van de tenten, was het dan eindelijk tijd voor het moment waarop iedereen had gewacht…….. De prijsuitreiking! Iedere groep werd naar voren geroepen om hun insigne en puntentelling in ontvangst te nemen. De nummers 20 tot en met 10 werden naar voren groepen, daar zaten de vier teams van de Marco Polo niet bij. Pas op de 8ste plaats mochten de eerste zeeverkenners hun insigne ophalen: een zeer goede prestatie!! Plaatsen 4 en 5 werden ingenomen door de watergidsen en de andere groep zeeverkenners. Uiteindelijk stonden er nog twee teams: onze watergidsen en de gidsen uit Akersloot. Om de spanning nog iets meer op te voeren, werd eerst afgesloten en de vlag gestreken.

Uiteindelijk hebben onze watergidsen de 2e plaats behaald; alweer een heel goede prestatie!! Zelf zeiden ze blij te zijn met dit resultaat, omdat ze het ook eens een andere groep gunnen om naar LSW te gaan (en zelf wilden ze liever een weekend op het water doorbrengen dan op het land).

Marco Polo is de best scorende groep op DSW 2015, en daar zij we trots op!!

Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW
Scouts van waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar op DSW