Open dag 21 mei 2016


Open dag Marco Polo Alkmaar 21 mei 2016

Kom je langs op de open dag? Schrijf je dan hier in!

Gewoon binnenlopen op zaterdag 21 mei mag natuurlijk ook!

Opgeven open dag

Opgeven open dag

Bezig met versturen

Waterscoutinggroep Marco Polo Alkmaar houdt op zaterdag 21 mei open dag. Op het Waagplein in Alkmaar mag iedereen een stukje meevaren met de waterscouts. Dit kan tussen 12:00 en 15:00 uur in een kano, roeiboot of zeilboot.

Het wachtschip de Res Nova wordt voor deze gelegenheid verplaatst van de vaste ligplaats bij de Accijnstoren, naar het Waagplein. Hier kunnen nieuwsgierige gasten kennis maken met de enige waterscoutinggroep van Alkmaar.

Deze dag ontmoet je alle jeugdleden van de groep: dolfijnen (jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar), watergidsen (meisjes van 11 tot 16 jaar), zeeverkenners (jongens van 11 tot 16 jaar), wilde vaart (jongens en meisjes van 16 tot 19 jaar) en hun stafleden.

Samen met hen kun je een stukje kanoën door de grachten, roeien door het centrum van Alkmaar en zeilen op het Noordhollandsch Kanaal. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de ruim 100 jaar oude Tjalk: Res Nova. Kortom, een buitenkansje!
De waterscouts van de Marco Polo laten op zaterdag 21 mei tussen 12:00 en 15:30 uur anderen graag zien wat zij iedere zaterdag doen. Het is zeker de moeite waard om het hele programma mee te doen, maar het is ook mogelijk om even een kort rondje mee te varen.