Watergidsen


De watergidsen zijn meisjes van 11 tot 16 jaar. Iedere zaterdag voeren zij onder leiding van hun stafleden een programma uit.
In de zomer bestaat dit programma vooral uit zeilen op het Alkmaardermeer, roeien door de grachten van Alkmaar en daaraan gerelateerde spellen. De watergidsen leren zeilen aan de hand van het CWO-opleidingsprogramma, hetzelfde programma als veel zeilscholen gebruiken. Spel en plezier staan hierbij altijd voorop!

Opkomsten

De opkomsten van de watergidsen zijn op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.
Een keertje meekijken? Neem even contact op via het contactformulier.

Weekenden

Ieder voor- en najaar gaan de watergidsem samen een weekend weg. Op vrijdagavond varen zij dan met het wachtschip ‘Resnova’ en de lelievletten naar het Alkmaardermeer. Tijdens de rest van het weekend doen de gidsen veel samen. De stafleden hebben een programma voorbereid voor de meiden. Water staat hierbij natuurlijk centraal.

Zomerkamp

In de zomervakantie gaan de watergidsen een week op kamp. Dit kamp vindt bijna ieder jaar ergens anders plaats. De gehele vloot wordt naar een van de grote meren van Nederland gevaren. Het kamp staat in het teken van een thema. Alles wat er gebeurt tijdens het kamp, heeft met dit thema te maken.

Wil je een keer komen kijken bij de watergidsen? Neem contact op met de watergidsenstaf via het contactformulier.

 

De watergidsen aan het zeilen tijdens een weekend aan het Alkmaardermeer.