Eerste plaats op DSW2016!


De watergidsen en zeeverkenners hebben weer meegedaan aan de District Scouting Wedstrijden van subregio Noorderkwartier. Voor ons als waterscouts een jaarlijks uitstapje op het vaste land. Van de Marco Polo Alkmaar deden dit jaar 3 teams van de zeeverkenners en 2 teams van de watergidsen mee. In totaal waren er 22 teams die streden om de titel. Het thema van dit jaar was ‘De Toekomstboom’:

“Een jonge scout heeft een hele bizarre droom had gehad over een verwoeste aarde. Als hij dit vervolgens tijdens een opkomst gaat vertellen aan zijn mede-scouts, blijkt dat zij allemaal dezelfde droom hebben gehad. Er blijkt een capsule uit de toekomst begraven te zijn op het scoutingterrein in Haarlem. Als deze wordt geopend wordt er een projectie afgespeeld met een hulpkreet uit een andere wereld, waarin zij een specifieke boom moeten vinden om hun wereld te redden. Zij besluiten te gaan helpen. Omdat dit voor een klein groepje scouts niet te doen is, vragen ze alle scouts om te helpen met zoeken naar de boom.”

Zaterdag

Tijdens dit weekend krijgen de teams punten voor allerlei onderdelen. De eerste punten worden verdiend bij het opbouwen van het kamp. De tent moet goed staan en natuurlijk moeten alle bedden er netjes in liggen. Dit jaar moest er ook een vlaggenmast gepionierd worden, zodat de vlag van het team kon worden gehesen. Op zaterdagmiddag loopt iedereen een tocht langs verschillende posten. Op deze posten kunnen opdrachten gedaan worden, waar weer punten voor te krijgen zijn. Na de tocht koken alle teams op hun eigen houtvuur. De kritische jury deelt hierbij punten uit voor sfeer, originaliteit, smaak en veiligheid. In de avond kan iedereen even ontspannen bij het kampvuur en zijn er geen punten te verdienen. De groep werd in zessen gedeeld. Gezamenlijk moesten zij antwoord geven op de vragen van de Grote Internationale Quiz. De groep waar alle scouts van de Marco Polo in zaten, had deze quiz gewonnen. GOED ZO!

Zondag

Op zondag was er tijd om een klein beetje uit te slapen en werd er om 9:30 uur geopend. Bij het zondagochtendspel stond verantwoord eten centraal. Door slim te handelen in groenten en fruit, kon een hoge score worden behaald. De groepen kwamen onderweg slakken en bijen tegen en konden kiezen om deze te bestrijden met een spray. Bijen zijn natuurlijk goed voor de gewassen en hoorden niet gesprayd te worden. Na de lunch lieten alle teams hun vervolg op het verhaal over de toekomstboom zien. Dit resulteerde in een aantal hilarische en sterke toneelstukken.

De Prijsuitreiking

Na het opruimen van de tenten, was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Van laagste naar hoogste plaats werden alle prijzen uitgereikt.  Hoe langer het duurde, hoe spannender dit werd. Vier teams met blauwe uniformen werden namelijk lang niet naar voren geroepen. Het belangrijkste is natuurlijk dat alle groepen goed hebben samengewerkt en dat iedereen een leuk weekend heeft gehad. Maar, de teams van de Marco Polo hebben het ook weer fantastisch gedaan dit weekend!

De watergidsen zijn dit jaar eerste geworden! Op de voet gevolgd door de zeeverkenners!

Het andere team van de watergidsen werd 7e en de andere teams van de zeeverkenners werden 17e en 6e.

Hier kun je meer lezen over de DSW