Captains Dinner 2015


Tijdens het Captains Dinner wordt gevierd dat het onderhoud van de lelievletten klaar is en dat ze weer in het water liggen. Hoog tijd om een stukje te varen en samen gezellig wat te eten.

De hele Marco Polo (dolfijnen, watergidsen, zeeverkenners, wilde vaart, stam en het bestuur) verzamelde om 10:30 uur op de tjalk. Daar werd eerst geopend, de vlag gehesen en de logboekverhalen voorgelezen. Vervolgens legde Tjitske en Mirjam uit wat er op het programma stond. De groep werd in zessen gedeeld en ieder groepje moest langs zes posten, die zich bevonden in de buurt van de Tjalk. Bij deze posten konden door verschillende opdrachten en spelletjes voorwerpen verdiend worden. De groepjes kregen daarna een kwartier de tijd om van deze voorwerpen een bootje te maken om een race mee te winnen.

Alle zelfgemaakte bootjes bleven drijven, maar de een ging duidelijk iets harder dan de ander. Natuurlijk werd creativiteit ook beloond en was er ook een prijs voor de mooiste boot. Iedereen is een beetje winnaar, want er waren daarna heel lekkere broodjes gezond gemaakt!